Welkom op de website

van de Krulkapel

De krulkapel...

is een dweilorkest uit Heesch dat in 1990 is opgericht. De kapel is ontstaan vanuit CV De Krulstaarten. De doelstelling van de Krulkapel is om samen gezellig(e) muziek maken. Daarbij moet je niet denken aan een (muzikaal) topniveau, maar wel aan een orkest dat de ambitie heeft om binnen haar mogelijkheden zich voortdurend verder te ontwikkelen, zowel muzikaal, maar zeker ook als gezellige groep. Er wordt zoveel mogelijk meerstemmig geblazen; hierin onderscheidt de kapel zich van anderen.


Carnaval en meer

Een belangrijke periode in het jaarprogramma van de Krulkapel zijn de optredens tijdens en rondom carnaval. Maar dat is zeker niet het enige onderdeel. Los van het carnavalsprogramma proberen we ieder jaar een programma vast te stellen met optredens bij grote en kleine evenementen (Efteling, Bernhezer Lentetrofee, Wandeldrie- en vierdaagse, overig) aangevuld met enkele serenades en optredens op verzoek bij jubilea e.d. Maar bijvoorbeeld ook een dagje weg naar een kerstmarkt in Duitsland kan onderdeel zijn van het programma. Kijk eens in de agenda op de homepage om te zien wat er op korte termijn aan zit te komen. 
Repetitie

We repeteren 1 keer per week op de woensdagavond onder leiding van onze dirigent Fred van Toor, een vakman die er steeds weer in slaagt ons beter te laten spelen. Naar behoefte wordt dit aangevuld met repetities per sectie. Daarnaast wordt er eens per maand gezellig 'geborreld' omdat het immers ook gezellig moet zijn als groep. 


Repertoire

Ons repertoire wordt met zorg samengesteld. We proberen modern repertoire te brengen er vernieuwen regelmatig. Zo spelen we op dit moment 'carnavalsklassiekers' zoals "Liever te dik in de kist" en "Jij krijgt die lacht niet van mijn gezicht", klassiekers zoals "Viva Hollandia" en "Le Lac du Connemara" maar ook wat serieuzere nummers zoals "Hey Jude" en "Hello" (van Adele).